Apuvälinemessuilla käytiin mummolassa ja juhlittiin

Tapahtui viime torstaina. Apuvälinemessut vuosimallia 2019.  Osasto 210. Tervetuloa mummolaan. Pieni olohuone toivotti tervetulleeksi niin asiakkaat, yhteistyökumppanit, ystävät, perheenjäsenet kuin uteliaat uuden etsijätkin. Seinustalle ripustetut hatut ja värikäs tapettien kirjo takaseinällä herätti ihastusta ja satoja ohi kiitäviä hymyjä. Oikeassa nurkassa seisoi nojatuoli ja nojatuolin takana jalkalamppu. Ei kun mukava asento ja Matrocks-Sanomia lukemaan. Matkailuelämykset ja Matrocksien kuulumiset luettuaan oli aika pysähtyä. Akkunan äärestä avautui näkymät elämän keskelle. Siinä oli tilaa miettiä hetki sitä, mitä ihania asioita tulevaisuus tuo tullessaan ja mitä kaikkea mielekästä matrocksit tuon akkunan toisella puolella tekevätkään?

Kaikkea sitä mitä mielekkääseen vapaa-aikaan kuuluu. Leikkiä, Pihapelejä, retkiä ja mukavaa yhdessäoloa. Kuitenkin tuon akkunan takana odotti jotain, jota yksikään meistä ei osannut odottaa.

Esteetön Suomi 2019- Täynnä asennetta ja arkkitehtuuria

Voiko tämä olla totta? Tunne on edelleen käsin kosketeltava. Mainio-Asenne palvelukokonaisuus valittiin Esteetön Suomi 2019 pääpalkinnon saajaksi Invalidiliiton ja RTS:ssän raadin valitsemana. Tänä vuonna pääpalkinto jaettiin kahdelle. Matrocksien Mainion- Asenteen lisäksi palkittiin LPR Arkkitehdit Oy:n Pauno Narjus. Ennenäkemättömän ihailtavaa rohkeutta osoittaa valitsija raadin päätös nostaa asenteellinen esteettömyys pitkän linjan rakenteellisen esteettömyyden rinnalle. Asenteet ja niiden muutos inhimillisempään ja avoimempaan suuntaan tulee muuttamaan yhteiskuntaamme isolla kädellä. Myönteinen ajattelu ja se miten erilaisuuteen suhtaudutaan osana tavallisuuden käsitettä, on kasvamassa positiiviseksi ilmiöksi, jonka vaikuttavuutta tullaan ihailemaan ja hämmästelemään. Se tulee viemään Suomen pitkälle paitsi kaikille soveltuvan palvelun, kestävän kehityksen matkailun niin myös suvaitsevaisuuden tiellä. Innovaatiot ja inhimillisyyden vaaliminen ovat tulevaisuutta. Mainio Asenne – palvelukokonaisuus ratkaisee rakenteellisia haasteita sukeltamalla suoraan mielen sopukoihin ja auttaa oivaltamaan omia toimintamalleja uudessa valossa. Se rohkaisee kysymään vammaisuudesta asioita, jotka saattavat pelottaa, nolottaa tai hämmentää.  Rohkeus, inspiraatio, toisin ajattelu ja vahva visio ovat on löytäneet paikkansa. Pitkäjänteinen työ palkittiin. Parempi on muutos askel askeleelta, kuin ei muutosta ollenkaan.

Juhlahumua (Kuva: Kata Koskinen)

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close