Ennakkoluuloja, niiden tunnekoukeroita ja rooleja

Ennakkoluulot. Yksi kiinnostavin ihmismielen aikaansaannos, kaikkine tunnekoukeroineen. Ne osaavat välillä naurattaa ja toisaalta saavat välillä hämmentymään, suuttumaan tai loukkaantumaan kun osut itse niiden kohteeksi. Asettuessasi ”ennakkoluuloilijan” housuihin, joissa jokainen on käväissytkin, on tunne reagointi taas hieman erilainen.

Epävarmuutta, pelkoa ja tietämättömyyttä.

”Ennakkoluuloilija” on epävarma siitä, miten housut istuu. Pelottaa, jos ne vaikka tippuu, kun tilanne on tarpeeksi kiusallinen. Housut kun on kintuissa, mitäs siinä sitten? Uskottavuus kärsii ja kaikki nauraa. Tietämättömyys roikkuu lahkeessa kiinni ja saa nousemaan varpailleen. ”Miten päin tässä nyt kuuluisi olla?” On varmasti päällimmäinen kysymys ennakkoluulojen herätessä. Ollaan jonkin uuden edessä. Sellaisen, johon kosketuspintaa on hyvin vähän tai se puuttuu kokonaan.

Kohtaamiset ovat parasta lääkettä ennakkoluuloille

Mainio Asenne koulutuksilla käyn läpi työvälineitä erilaisuuden kohtaamiseen. Keskiössä on erilaisuuteen tutustuminen uteliaasti ja tutkaillen. Miltä tuntuu kohdata eri tavoin liikkuva tai kommunikoiva ihminen? Se voi tuntua pelottavalta ja hämmentävältä ellei sen kanssa ole ollut tekemisissä aiemmin. Erilaisuuden kohtaaminen saattaa herättää kysymyksiä, kuten; Mitä sitten, jos en osaakaan auttaa? Kysymykset, joihin ei ole löytänyt vastausta ovat usein ennakkoluulojen taustalla ja  epävarmuus on sille inhimillinen selittäjä. Näin olen sen itse kokenut, kun itse kohtaan ennakkoluuloja elämässäni välillä pyörätuolin, välillä pukeutumisen tai mielipide erojenkin vuoksi.

Ennakkoluulot ovat välillä taipuvaisia kasvattamaan mittasuhteitaan turhankin paljon.

Kannustan että jokainen voi karistaa ”ennakkoluuloilijan” housuistaan yhden tietämättömyyden päivässä. Käyttäytymistään voi muuttaa tiedon tuoman turvallisuuden kautta uteliaan innostuneisuuden suuntaan. Sillä tavoin voimme saavuttaa yhdessä ilon ja rohkean kohtaamisen aikakauden, jossa jokainen elää onnellisena sellaisena kuin on.

Iloa ja rohkeutta kohtaamisiin uusien tuttavuuksien kanssa!

Mainion terkuin, Vastuukouluttaja Emilia

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close